preskoči na sadržaj
Vijesti

NATJEČAJ za pohađanje dvogodišnjih UWC/IB programa u generaciji 2018. ‒ 2020. te kratkih ljetnih programa UWC-a u 2018.


Natječaj podrazumijeva dodjelu nominacija visoko-rangiranim kandidatima za pohađanje navedenih programa UWC-a u raznim zemljama, odnosno parcijalne ili pune stipendije koje dodjeljuje organizator pojedinog programa i/ili UWC sustav.

United World Colleges (UWC) programi snažno doprinose akademskom i društvenom razvoju učenika i učenica te im olakšavaju ulazak na vrhunska svjetska sveučilišta i institute. Od 1962. do danas UWC programe je pohađalo preko 150 polaznika iz svih dijelova Hrvatske. Pozivamo sve visoko motivirane učenike i učenice da se prijave na natječaj, uz posebnu napomenu da financijska sposobnost kandidata/obitelji ne utječe na izbor kandidata.

Tekst natječaja i mrežni obrasci za prijavu dostupni su na adresi:  http://www.uwc.hr/index.php/kandidati/natjecaj-2018-2020

 

Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice četverogodišnjih srednjih škola, hrvatski državljani (i ekvivalentni statusi) koji će u šk. god. 2017./2018. završiti drugi ili treći razred. Ocjene nisu jedini niti najvažniji kriterij, a visoko se vrednuje motiviranost za suradnju, mirno rješavanje sukoba, poštovanje različitosti i drugih kultura, te volonterski rad u zajednici i za zajednicu.

NATJEČAJ JE OTVOREN do 5. studenoga 2017. Na mrežnim stranicama udruge dostupne su dodatne informacije općenito o UWC sustavu, ranijim natječajima i rezultatima, te tekst aktualnog natječaja s detaljima, opisom uvjeta, rokova i postupka. Potencijalne kandidate molimo da prate mrežne stranice UWC Hrvatske radi dodatnih informacija.

IZBORNI POSTUPAK podrazumijeva dva ili tri kruga, pri čemu se u prvom krugu izbor provodi temeljem dostavljene dokumentacije/eseja, a u drugom krugu na temelju razgovora s članovima Izbornog povjerenstva koji će se održati koncem godine. Treći krug, ako ga Izborno povjerenstvo odluči provesti, može uključivati dodatne i završne testove ili radionice/aktivnosti u svrhu konačnog izbora kandidata.

VIŠE O sustavu United World Colleges i međunarodnoj maturi International Baccalaureate možete saznati na mrežnim stranicama sustava United World Colleges www.uwc.org www.uwc.hr te International Baccalaureate Organization www.ibo.org.

VIŠE O AKTUALNOM NATJEČAJU I AKTIVNOSTIMA/događanjima kojima se možete pridružiti u Hrvatskoj kako biste upoznali bivše polaznice i polaznike, te neposredno dobili odgovore na Vaša pitanja 

možete pročitati na društvenim stranicama Udruge: facebook.com/UWCHrvatska twitter.com/UWCHrvatska

Vaše upite možete uputiti na e-adresu selekcije@uwc.hr, te molimo pratite obavijesti na Facebook, Twitter i mrežnim stranicama udruge UWC Hrvatska za dodatne obavijesti.

* * *Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Dolenec   datum: 31. 5. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Korisni linkovi
Kultura

Dnevni tisak
 • LIDER
 • Jutarnji list


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju