preskoči na sadržaj
Ready!(Spremni za sutra)

  

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA


Vrijedni Erasmusovci nastavili su s planiranim aktivnostima i drugog tjedna boravka u Frankfurtu. Obvezama su pristupili odgovorno i savjesno o čemu najbolje svjedoče i povratne informacije od njihovih mentora u tvrtkama u kojima obavljaju stručnu praksu. Vikende koriste za unaprijed isplanirane obilaske grada te posjete gradskim znamenitostima. Posjetili su Senckenberg Museum, ZOO, Eintracht Frankfurt Museum i Main Tower, a subotu su iskoristili i za zajednički tradicionalni ručak u domaćem ambijentu restorana Wagner. Učenici svoja opažanja i aktivnosti redovito bilježe te javljaju projektnom koordinatoru i članovima Tima za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole. Prenosimo vam tek neke od dojmova naših učenika:

“Erasmus+ program je savršena prilika za učenike da iskuse praksu na različitim područjima u struci i to u internacionalnom okruženju. Dojam o Frankfurtu koji sam do sad stekla je pozitivan i sviđa mi se atmosfera vezana za cjelokupni projekt.”

“Ovaj projekt je odlična prilika za sve mlade da unaprijede svoje vještine. Smatram da ćemo obavljajući stručnu praksu u njemačkim tvrtkama steći nova znanja o poslovanju i tržištu rada. Jedinstvena je prilika raditi u gradu koji je financijsko središte jedne gospodarske velesile kao što je Njemačka.”

“Dojmovi su vrlo pozitivni. Hostel i sobe su dobro uređene te sadržavaju sve potrebno za ugodan boravak. Na praksi je vrlo zanimljivo, u mogućnosti sam koristiti i poboljšati svoja stručna znanja iz područja ekonomije. Mentor je vrlo pristupačan i zanimljiv te mi se sviđa način na koji je kreirao moj plan rada tijekom dvotjednog boravka u Frankfurtu. Preporučio bih svima koji su u mogućnosti da se prijavljuju na ovakve projekte i iskoriste priliku koja im se nudi.”

“Jako sam zadovoljan organizacijom smještaja, stručne prakse i ostalih aktivnosti. Sviđa mi se što imam priliku koristiti njemački jezik na radnom mjestu, ali i u svakodnevnoj konverzaciji. Ovo je pun pogodak!”

Učenici i profesorice danas su iz Frankfurta krenuli prema Zagrebu. Želimo im sretan put te se veselimo razmjeni iskustava i znanja po njihovom povratku u školu.

Erasmus+

  

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA

Naši Erasmusovci sretno su stigli u Frankfurt i od ponedjeljka su započeli stručnu praksu u različitim renomiranim tvrtkama. Poslijepodnevne sate koriste za odmor i istraživanje grada u pratnji naših vrijednih profesorica. Svaki dan po povratku u hostel profesoricama na uvid daju dnevnike stažiranja te komentiraju aktivnosti, zaduženja i daljnje planove na njihovim radnim mjestima. Učenici su proaktivni, marljivi i motivirani. 👨‍💼☎️💻📧📊📑🖊🖇

Jučer su s veseljem i odgovornošću prihvatili poziv na domjenak u organizaciji jedne od tvrtki u kojoj se obavlja stručna praksa. Uvjereni smo da će naši učenici i takva događanja iskoristiti za stjecanje novih poznanstava, iskustava i znanja. 😁🥂🎊🎉🎈

Sretno! 👍💪

 

Erasmus+

  

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA

U subotu, 11. siječnja 2020. godine 14 učenika i 2 profesorice Druge ekonomske škole uputilo se na dvotjednu mobilnost u Frankfurt. Učenici su na put krenuli motivirani, pripremljeni te željni novih znanja i iskustava. 😄👩‍💼👨‍💼
Wir wünschen ihnen viel Glück und viel Erfolg! 😎💪
Schöne Reise!🚌😉

 

 

Erasmus+

  

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA


U srijedu, 8. siječnja 2020. godine održan je posljednji sastanak s učenicima koji se od listopada aktivno pripremaju za odlazak na dvotjednu mobilnost u Frankfurt. Sastanku su nazočili i roditelji učenika, članovi Tima za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole te ravnateljica Ana Naletilić.

Potpisani su svi dokumenti s čijim sadržajima su učenici i roditelji pravovremeno upoznati. Još jednom smo detaljno analizirali sve pojedinosti oko putovanja, smještaja i obavljanja stručne prakse. Učenici i roditelji informirani su o svim aspektima provedbe dvotjedne mobilnosti te su dobili sve potrebne praktične informacije i kontakte.

Erasmus+

  

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA
 

Tijekom prosinca 2019. godine učenici su sudjelovali u pripremama za dvotjednu stručnu praksu u Frankfurtu. Pripreme su sadržavale: 7 školskih sati jezičnih priprema iz njemačkog jezika, 7 školskih sati jezičnih priprema iz engleskog jezika, 2 školska sata pedagoških priprema, 2 školska sata kulturoloških priprema i 10 školskih sati stručnih priprema. Pripreme su održavali profesori Tima za projektne aktivnosti.

Erasmus+

  

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA

KONAČNA RANG LISTA 


U privitku se nalazi konačna rang lista učenika prijavljenih na Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu SPREMNI ZA SUTRA. Sastavljena je po isteku žalbenog roka i prema kriterijima koje je definirao Odbor za odabir učenika.! 


Čestitamo svim učenicima! 

Tim za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole
Ana Naletilić, ravnateljica

Erasmus+

 

 

   

 Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA

 

PRIVREMENA RANG LISTA

 

U privitcima se nalaze privremeni rezultati Natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ projektu SPREMNI ZA SUTRA prema kriterijima koje je definirao Odbor za odabir učenika. Postignuti bodovi prema svakom od zadanih kriterija objedinjeni su u Privremenu rang listu. Rok za uvid u rezultate i eventualnu žalbu je 11. 10. 2019. godine.


Zahvaljujemo svim učenicima na uloženom trudu i sudjelovanju! 

Tim za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole
Ana Naletilić, ravnateljica

Erasmus+
  
 
 
 
 
 

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA

 

RASPORED PISANIH I USMENIH PROVJERA

 
 
U privitku se nalazi raspored pisanih i usmenih provjera za prijavljene učenike trećih razreda u sklopu Natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ projektu SPREMNI ZA SUTRA.
 
Zahvaljujemo svim prijavljenim učenicima te im želimo puno sreće i uspjeha! 
 
Tim za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole
Ana Naletilić, ravnateljica
Erasmus+

         


 

Erasmus+ projekt SPREMNI ZA SUTRA

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Strukturiran je prema više aktivnosti, a Druga ekonomska škola kao nositelj projekta SPREMNI ZA SUTRA (Ready4tomorroW) sudjeluje u Ključnoj aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Projekt je odobren i sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije te se provodi od 1. lipnja 2019. godine. Partnerska organizacija u provedbi projekta je Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta (Kroatische Wirtschaftsvereinigung e. V.) koji je iskusan dionik na njemačkom tržištu. Kao takav, u poziciji je dogovoriti krajnja odredišta/tvrtke za obavljanje dvotjedne stručne prakse 14 učenika/ca trećih razreda Druge ekonomske škole koji se obrazuju za zanimanje ekonomist/ica. Cilj nam je pružiti učenicima mogućnost učenja i stjecanja stručnih ekonomskih znanja u međunarodnom poslovnom okruženju, a u skladu s relevantnim i kurikulumom propisanim ishodima učenja. Uz stručna znanja i vještine, učenici će tijekom stručne prakse razvijati i usavršavati vlastite kompetencije u domeni transverzalnih i jezičnih vještina. Upravljanje projektom SPREMNI ZA SUTRA provodi Tim za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole.


Pozivamo sve učenike trećih razreda da iskoriste jedinstvenu priliku te da se odazovu na natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu SPREMNI ZA SUTRA. Znanja, iskustva i vještine stečene tijekom mobilnosti bit će od iznimne važnosti za vaš daljnji osobni i profesionalni razvoj. 

U privitcima se nalaze detaljne informacije o samom projektu, natječaju i kriterijima odabira učenika. Svima želimo puno uspjeha!

Tim za projektne aktivnosti Druge ekonomske škole
Ana Naletilić, ravnateljica

TražilicaKalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događajiKorisni linkovi
preskoči na navigaciju